Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Olavinlinna, pari kirkkoa ja Koli


Eilen oli sateinen päivä, tänään paistaa jo aurinko välillä. Viime viikonloppu oli lämmin, lauantaina kotona sai juoda kunnolla, oli kuuma kesäpäivä. Ja heinätkin saatiin tehtyä. Viikonloppuna tuli autoiltua vähän enemmän ja vilustuttu samalla ilmastoinnin ansiosta.

Viima viikolla kävin elämäni ensimmäistä kertaa Olavinlinnassa, viime kesänä kävin vain rannalla. Osallistuin englannin kieliseen kierrokseen. Linna oli hieno, kävimme kahdessa tornissa ja linnan kappelissa, ja kierrettiin linna ympäri. Oopperajuhlien teltta oli jo pystytetty. Suosittelen kaikille. Kerimäen kirkko oli myös nähtävyyksien listalla reissullamme. Se on kyllä iso, sitä joutuu katsomaan kyllä ylöspäin ja pitämään aurinkolaseista kiinni. Urut vaikuttivat kauhean pieniltä, kun kirkko oli niin iso.

Keskiviikkona palloilin parin sisarrukseni kanssa Joensuun keskustassa ja käytiin syömässä Marttojen kahviossa karjalanpiirakat munavoilla. Farmarissakin tuli kierrettyä äidin ja parin sisarruksen kanssa. Minulle tarttui mukaan 110 cm kouluraippa.


Ylin kuva on Kolilta. Olen käynyt viimeksi Kolilla vuonna 2008. Silloin olimme koko silloisen perheen kanssa reissussa ja kiipesimme vain Ukko-Kolille. Tällä kertaa kävimme myös Akka- ja Paha-Kolilla.






Nämä kaksi maisemaa ovat Paha-Kolilta



Päätin kokeille miten saan pokkarilla otettua selfien, ja onnistuihan se. Kuva otettu Paha-Kolilta.

Maanantaina kävimme Petäjäveden vanhassa kirkossa. Olen kuulemma käynyt siellä aikaisemmin, mutta en muista tapahtumaa ollenkaan. Minusta kirkko oli pieni verrattuna Kerimäen kirkkoon. Olihan se hienon näköinen ulkoapäin, ja sisältäkin ihan hieno se oli.

Tänään olin isän kanssa aitatöissä. Tarkistimme yhden laitumen langat ja tehtiin vähän lisää aitaa yhden omenapuun ympärille. Tänään on tapahtunut jotain harvinaista, nimittäin söimme riisiä lounaalla. En muista vastaavaa tapausta ollenkaan. Yleensä syömme ohraa riisin sijasta. Viimeksi kun meillä on käytetty riisiä, niin se oli karjalanpiirakan täytteeksi varmaan kymmenen vuotta sitten. Nykyään olemme korvanneet riisipuuron ohrapuurolla piirakoita tehdessä.


Kuvanlaatu alle keskinkertaisen. Riisi viimeisenä, ensimmäisenä oleva kana-peruna-kastike oli todella tulista, mutta hyvää. Söimme puikoilla, joka myös on epätavallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti