Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

maanantai 29. kesäkuuta 2015

Heinäpoutia ja villasukat


Tänään on paistanut aurinko koko päivän. Eilenkin paistoi aurinko, ja isä kaatoi viisi hehtaaria heinää. Isä yrittää tehdä kuivaa heinää, pidetään peukkuja ettei sada ennen kuin ne on saatu paalattua. Myös riistapelto on kylvetty tänään, viimeisiä päiviä viedään.

Yritin päästä ratsastamaan sunnuntaina, mutta se ei onnistunutkaan. Nyt joudun odottamaan ensi viikkoo seuraavaa vapaata aikaa omassa aikataulussani. Tällä viikolla olemme menossa Farmariin. Toivotaan ettei siellä sada silloin.

Ukki kävi tänään kalassa, uistelemassa. Saivat useampia ahvenia ja pari kuhaa. Hauet taidettiin jättää kasvamaan, en tiedä. Olisin halunnut olla mukana, mutta uisteleminen on vähän pitkäveteistä touhua. Ja kun kala on jossain kiinni, ja jos se on uloimmassa vedossa niin silloin täytyy ottaa ylös kaikki lähemmät vedot, jotta vältettäisiin siimasotkut. Jos kala pääsee karkuun, ja se oli uloimmassa vedossa, niin silloin harmittaa. Uisteleminen ei sovi kauhean hyvin minulle. Neljä vedossa on minulle ehdoton maksimi. Mutta on se kyllä kiva väsyttää niitä kaloja, sillä uistimeen tarttuu joskus isompiakin.


Sain lauantaina valmiiksi pitkäaikaisen projektini, nimittäin villasukat keskipitkällä varrella. Nyt minulla on ainoastaan yhdet tumput ja vauvanmyssy tekemättä. En tiedä pystynkö lainkaan saamaan niitä valmiiksi tänä vuonna. Se riippuu paljon innostani, sillä joskun neulon hullun lailla koko ajan ja joskus voi olla puolen vuoden tauko.


Keskeneräiset kirjoneuletumput

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti