Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

torstai 7. huhtikuuta 2016

Avotaivutusta keskihalkaisijalla


Kävin sunnuntaina Tampereen heppamessuilla. Olin paikalla heti aamusta. Messut olivat ihan kivat, aika nopeasti pöydät oli kuitenkin kierretty. Seurasin hetken aikaa vuonohevosten historiasta kertovaa näytöstä. Se oli minusta hyvä, tykkäsin kovasti, varsinkin kun yksi tuttu oli esiintymässä siinä. Seurasin myös hetken ajan Marko Björsin kouluratsastusklinikkaa.

Tunnilla aloitimme ratsastamalla ratsujamme suoriksi. Menin viime kertaisella ratsullani. Etenimme uraa pitkin, jossain vaiheessa kuvaan tuli mukaan myös keskihalkaisija. Käännyimme siis aina keskihalkasijalle ja lyhyelle sivulle tullessa suunnanvaihto tai jatko samaan kierrokseen. Teimme tämän myös kevyessä ravissa, ja hetken perästä teimme myös voltteja seinän puoleiselle sivulle.

Toisen välikäynnin jälkeen jatkoimme käynnissä avotaivutusta samalla idealla kuin viime viikolla. Sisäjalan rentouttamista oli pitänyt harjoitella jo edellisessä tehtävässä. Minulta tehtävä onnistui hyvin käynnissä, tosin voltille kääntäminen oli kankeaa edelleen. Kun teimme samaa harjoitusravissa oli asia aivan eri. Minun oli tosi hankala siirtää etuosaa  hieman sisällepäin, kun samalla kaula meni mutkalle ja ravi tyssäsi siihen. Kaikki meni hyvin paitsi tuo avotaivutus ravissa. Käynnissä sain mielestäni useita hyviä pätkiä, jolloin myös sisäjalkanikin oli rento.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti