Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

torstai 31. maaliskuuta 2016

Sisäjalan rentoutus ja avotaivutusta


Tänään aamu ''valkeni'' sumuisen harmaana. Eilinen aamu satoi naamalle. Tänään kuitenkin loppuilta on paistanut aurinkoa. Ilma on keväinen.

Eilen tunnilla aloitimme pääty-ympyrällä käynnissä. Hevosen oli tarkoitus olla suora, mutta kun rentoutimme sisäjalan, hevosen piti taipua sen ympärille, tai ainakin teoriassa. Siirsimme painoa sisälle siirtämällä katsetta ulospäin, kierroksen puoleista hartiaa ja lantion puolta hieman eteenpäin ja vasta puolta ''taaksepäin''. Jatkoimme kevyessä ravissa samaa tehtävää, ja jossain vaiheessa vaihdoimme keskiympyrälle samalla suuntaa vaihtaen. Lopuksi vielä sama harjoitusravissa.

Välikäyntien jälkeen jatkoimme avotaivutusta, nyt uutena tämä sisäjalan rentoutus. En mennyt vakioratsullani, joten ''napit'' olivat hieman eri paikoissa. Kaikki sujui hyvin, mutta voltille kääntäminen oli hankalempaa, koska kaikki kääntäminen oli tehtävä tarkasti jaloilla ja istunnalla. Loppujen lopuksi sain aika hyviä voltteja. Menimme käynnissä koko ajan, jossain vaiheessa vaihdettiin suuntaa.

Mielestäni avotaivutus tämän kertaisella ratsullani oli jopa helpompaa kuin vakioratsullani, koska en joutunut koko ajan jarruttelemaan vauhtia ja vakioratsullani saan helposti käännettyä liikaa keskelle. Toisaalta kääntäminen on ''kevyempää''vakkarillani. Itse avo meni hyvin, sain kiinni siitä sisäjalan rentoudesta tällä kohtaa. Jossain vaiheessa tuntui, että se meni kuin itsestään, istuin vain rennosti kyydissä. Onko se sallittua? Välillä menimme jopa liian hitaasti, joten käyntiä piti vähän pitää yllä.

Oli mukavaa mennä välillä jollain muullakin kuin sillä vakiolla. Joutuu etsimään uusia ''nappeja'' ja säätöjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti