Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

maanantai 17. marraskuuta 2014

Löytynyt riimunnaru


Perjantaina koulumme loppui aikaisemmin kuin yleensä eli olin kotona aikaisemmin. Äitini oli pyytänyt, että tekisin kurpitsakakun, kun meille oli tulossa vieraita. Kakun paiston jälkeen lähdin Desin luo. Sitä sai harjata ihan kunnolla, kun oli ''vähän'' kurainen. Harjauksen jälkeen lähdin lenkille. Kävelytin Desiä maasta käsin, koska Desi on vähän hankala ''vihreän'' ruohon nähdessään eli kävelytän Desin rauhassa metsän reunaan ja menen vasta sitten selkään. Mutta olimme päässeet noin 300 metriä pihastamme niin Desi ei liikkunut, ei millään, joten lopulta käännyimme kotia päin. Hyppäsin vauhdista selkään ja ravasimme pihaan. 
Illalla tein piparkakkutaikinan. Lauantaina ehdin vain harjata Desin, kun kolme sonnipoikaa tuli hallista ulos. He olivat hajottaneet yhden porteista ja tulleet siitä ulos, muut eivät olleet onneksi huomanneet sitä.
 Kuva ei liity juttuun ;)

Minä ja ukki sitten paimensimme heidät takaisin karsinaan, he eivät hajottaneet muuta kuin yhden marjapensaankehikon. Laitoin Desin siksi ajaksi hallin vieressä olevalle pienelle laitumelle, jossa Desi oli ensimmäiset viikot meillä. Porttia siinä ei ollut, mutta tein riimunnarusta pikaportin ja hyvinhän Desi pysyi siellä, koska ''vihreä'' ruoho. 

Illalla paistoin piparkakut, ei kärähtänyt yksikään ja siitä olen tosi onnellinen, koska yleensä aina minulla unohtuu yksi pelti liian kauaksi aikaa uuniin. 

Sunnuntaina olimme koko perheen voimin hirvipeijaisissa. Sen jälkeen lähdin harjaamaan Desiä toistamiseen ja lähdin lenkille. Tällä kertaa otin ukin mukaan ja menimme eri suuntaan kuin perjantaina. Varsinkin loppu meni hyvin, varmaan sekin vaikutti että menimme kotia päin. Hyvää oli myös se, että löysin kateissa olleen riimunnarun laitumelta, kun päästin Desin vapaaksi. 

En ehtinyt koota tai kuorruttaa piparkakkutalojani, kun viikonloppu on aika lyhyt aika. Tänä aamuna, kun kävin katsomassa Desiä, hallissa ei valot toiminut ja en nähnyt Desiä, koska oli niin pimeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti