Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

torstai 27. marraskuuta 2014

Meneekö jo liian lujaa?


Viime lauantaina kävimme Desin kanssa kylällä Päivä paloasemalla-tapahtumassa. Desi kulki hyvin ja tien ylitykset meni erinomaisesti, vaikka pelkäsin toista. Kotiin päin tultaessa - kuten aina - mennään vähän reippaammin. Menimme sitten Desin kanssa viimeiset noin kahdeksansataa metriä pellolla. Alussa meni ihan hyvin, mutta vauhti alkoi kiristyä ja menimme aina vähän nopeammin. Sain hetkeksi hidastettua raviin, mutta Desi vaihtoi heti itse laukkaan. Lopulta viimeisen sadan metrin matkalla tipuin selästä ja Desi juokisi suoraan kotiin ja syömään. Sieltä minä hänet löysin, syömästä rauhallisena. 

Sunnuntaina pyörimme Desin kanssa pihalla, kun oltiin vähän itsepäisiä, kunnes isä tuli ja patisti eteenpäin. Kävimme nousemassa yhden mäen, mutta takaisin kotiin heti, ajatteli Desi. Kun tulimme pihaan, otti isä traktorin ja lähdimme ohi riihen läheiselle pellolle, joka on ''metsän keskellä''. Desi kulki nätisti traktorin perässä, mutta jos sattui traktorilla peruuttamaan, niin kyllä peruutti Desikin. Kun saavutimme pellon yritin vähän laukkailla peltoa ympäri. ''Lähden kotiin en halua kiertää mitään peltoa'', ajatteli Desi. Joten teimme ympyrän ja Desi kääntyi kotiin. Tiesin ja tunsin, että en pystyisi pitämään Desiä, joten päästin Desin menemään itse metsän läpi kotiin, koska alueet oli aidattu. Isä sanoi, että Desi meni kovaa ja suoraan halliin syömään. Siellä se taas söi rauhallisena. Jostakin en vain ihan pidä tässä. Toivoisin vähän enemmän sitä, että Desi kuuntelisi minua ja kotimatkat menisi vähän rauhallisemmin. 

Toissapäivänä oli historiankoe. Eilen oli tallipäivä. Tällä viikolla aiheena oli lyhyt ja pitkä askel istunnalla. Tehtävä oli samantapainen, mutta vähän haastavampi kuin viime viikolla. Maneesissa oli maassa puomeja melkein samoilla paikoilla kuin viime viikolla. Sinisiä ja puunvärisiä. Eilen oli myöskin toisenlainen tehtävä. Siirtymisiä, eli ratsatuksenopettajamme huusi joko ravi, käynti taikka laukka satunnaisessa järjetyksessä ja satunnaisin väliajoin. Me olimme pääty-ympyröillä ja tehtävänä oli siirtyä annettuun askellajiin. Tykkäsin siitä tosi paljon. 

Tänään olen käytännöntunnilla pakannut pipareita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti