Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

torstai 18. kesäkuuta 2015

Siika verkossa ja haukea uistimessa


Kuva on aika keskinkertainen, mutta ei anneta sen häiritä.

Toissapäivänä ryntäsin heti aamusta tekemään ukin ja isän kanssa aitaa ja päästämään keskikokoisen lauman siihen ruokailemaan. Aidan teon jälkeen lähdimme isolla porukalla keräämään kiviä pellosta. Meillä oli kerättävänä yksi rankakasan pohja, riistapelto ja joku epämääräisempi peltotilkku, jossa oli joitain puunkappaleita ja juuria. Iltapäivällä keräsin ja kaivoin pikkuveljieni kanssa matoja.

Eilen lähdin aamupäivällä naapurimme luokse ratsastamaan. Sama paikka missä olen ollut pari kertaa aikaisemmin. Alkuverkan jälkeen tein molempiin kierroksiin molempiin päihin pääty-ympyrät. Pituushalkaisijalle oli laitettu kaksi kavaletti palikkaa, joitten välistä oli tarkoitus mennä. Aluksi menin kevyessä ravissa ja myöhemmin myös harjoitusravissa samaa tehtävää. Tällä kertaa muistutin itselleni, että muista katsoa minne olet menossa. En tiedä auttoiko se paljon, mutta tulipahan välillä parempi mieli itselleen, kun huomasi että muisti katsoa. Enemmän kyllä taisi tulla niitä kertoja, jolloin huomasin, että olin kääntänyt ympyrälle, mutta en katsonut minne olin menossa, tai katsoin hevosen korvia. Välikäyntien jälkeen jatkoin kahdeksikkoa kevyessä ravissa. Minusta kahdeksikko on vaikea hevosella jolla ratsastan siellä naapurissa. Siinä, jos ei ole tarkkana, niin ei saa käännettyä halkaisijalle. Täytyy olla kunnolla ajatus mukana siinä mitä tekee, muuten ei onnistu.

Iltapäivällä kävimme ukin kanssa poimimassa vielä lisää matoja. Ukki otti pienen Masa-kaivurin mukaan ja käänsi vähän kompostia ympäri. Minä sitten poimin kamalan kokoisia kastematoja purkkiin, ei niitä kauheasti ollut, mutta sai siitä purkin täytettä. Isoimpien kastematojen halkaisija oli lähemmäs senttiä.

Illalla kävimme ukin kanssa järvellä uistelemassa. Tuli yksi ahven ja ainakin kaksi haukea, illalla yhdeksän aikaa. Tämänpäivän ruokakalat, hyvältä ne maistuikin.

Tänään laitoimme ukin kanssa muutaman verkon likoamaan järveen aamulla. Minä soudin ja ukki laski verkot. Verkkojen jälkeen lähdimme uistelemaan. Ainakin seitsemän haukea ja yksi ainoa ahven. Onneksi jigiin tarttui sentään toinen ahven, muuten oli aika haukipitoinen reissu.


Yhden verkon sisältö


Kaikkien kolmen verkon sisältö. Yksi ainoa siika 700g, ja seitsemän ahventa, suurin 710g.

Ensimmäisessä verkossa oli isoin ahven ja siika. Toisessa ei ollut mitään ja kolmannessa oli kuusi ahventa. Olivat laittaneet verkon alkupään kaksinkerroin. Sai vähän aikaa selvitellä verkkoa.

Illalla saatetaan mennä lahnoja pyytäämään isojen matojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti