Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

torstai 11. joulukuuta 2014

Ei riisipuuroa vaan vellua


On ollut kokeiden suma tässä parin viikon aikana. Onneksi pääsin taas eilen tallille. Tällä kertaa maneesiin oli rajattu pienempi 20 m * 40 m kokoinen kenttä. Ensimmäisenä tehtävänä menimme kulmia kunnolla oikaisematta ja kulmaan voltti. Tehtävä suoritettiin sekä käynnissä että ravissa ja molempiin suuntiin. Toisessa tehtävässä teimme ensiksi kaarron kentän poikki R:stä S:ään, käännyttiin joko oikealle tai vasemmalle, tämän jälkeen lyhyeltä sivulta laukannosto ja pääty-ympyrä. Muut paitsi pääty-ympyrä mentiin harjoitusravissa. Minulla oli pieniä vaikeuksia pysyä hyvässä asennossa harjoitusravin aikana, muuten meni hyvin. 

Viimeiseksi menimme ympyrällä kevyttä ravia saaden hevosia rennoiksi. Eilinen ilta oli tuulinen, mutta onneksi ei mennyt sähköt. Maneesiin oli kyllä laitettu varmuuden vuoksi muutama kynttilä toiseen päähän ettei olisi oltu täysin pimeässä. Tunnilta tullessa oli tallilla pari tallikissaa ja joku naapuruston kissa tappelemassa. Muutamat hepat katsoivat niitä ihmetellen. Minun mielestäni saisi jo tulla lunta ja pakkasta. Hevosetkaan ei olisi niin kuraisia. 

Ensi viikolla pääsee joululomalle. Tänään käytännön tunnilla syötiin riisipuuroa ja joulutorttuja. Olen aina ihmetellyt muualla syömieni riisipuurojen makua, mutta tänään minulle selvisi että ainakin koulujen riisipuuroissa on kermaa. Meillä kotona ei syödä riisipuuroa, vaan meillä syödään joulunakin ohrapuuroa eli vellua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti