Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

perjantai 19. joulukuuta 2014

Viimeinen viikko ja työvuoro joululounaalla


Tältä näytti meillä kotona sunnuntaina. Oli mukavan valkoista, mutta kuraa oli silti, kun maa ei ollut ehtinyt jäätyä ennen lumentuloa. Maanantaina alkoi tämän vuoden viimeinen kouluviikko. Jotkut kavereistani meinaa että tämä viikko on ihan turhan, kun melkein joka tunnilla katsotaan jotain elokuvaa. 

Keskiviikkona koululamme oli joululounas. Olin työvuorossa. Sain kaverini kanssa huolehtia kakkoslinjastosta. Eli kannoimme ruokaa linjastolle ja vahdimme etteivät astiat päässeet tyhjenemään. Pääsimme myös auttamaan jälkiruokien tarjoilussa, vaikka se ei kuulunut työhömme. Lopuksi vielä ruokasalin siivoaminen ja tiskaus. Olisin saanut loput tunnit vapaaksi, mutta menin historian tunnille, koska aihe oli kiinnostava. Ja jos en olisi mennyt sille tunnille en olisi nähnyt elokuvaa Lupaus, joka kertoo kolmen lotan tarinaa Talvi- ja Jatko-sodasta.

Kaksi lenkkeilijää pelästynyttä

Sitten illalla ratsastamaan. Menimme jälleen pienemmäksi rajatulla kentällä. Ensiksi menimme samanlaista tehtävää kuin viime viikolla. Eli harjoitusravissa kulmat kunnolla ja kulmiin voltit. Tämän jälkeen muutimme sitä hiukan. Teimme siis ensiksi H:sta B:hen diagonaalin ja sitten kulmaan voltti ja jatketiin E:hen. E:stä tehtiin diagonaali M:ään ja kulmaan voltti sieltä jatkettiin takaisin H:hon. Ensiksi mentiin tehtävää harjoitusravissa ja sitten jaettiin porukka puoliksi ja tehtiin diagonaalit laukassa. Tai sai valita halusiko mennä ravissa vai laukassa. Laukka nostettiin lyhyensivun puolivälissä ja siirryttiin takaisin raviin ennen volttia. 

Lopuksi vielä harjoittelimme sisääntuloa kentälle, siis sitä silloin kun tullaan kisasuoritukseen tai merkkisuoritukseen. Ensimmäisellä kertaa sisään tultiin harjoitusravissa ja pysähdyttin G:ssä, siitä takaisin raviin ja poistuminen kentältä pääty-ympyrälle missä muut odottelivat. Toisella kertaa sisään sai tulla laukassa, jos halusi. Muut tehtävät menivät hyvin, mutta viimeisessä tehtävässä ensimmäisellä kerralla emme tulleet suoraan, koska hevoseni ''pelästyi'' kakkapönttöjä, jotka ovat kentän laidalla maneesissa. Ratsastuksenopettajamme sanoi, että hevoseni halusi vain vähän ''kiusata''. Pysähdyksestä lähdimme liikkelle vähän reippaammin kuin olisi pitänyt. Ja toisella kertaa menimme vähän suorempaa, mutta vähän reippaampaa ravia kuin olisin halunnut. Pysähdys onnistui hyvin, mutta liikkelle lähdössä vähän peruutettiin vaikka pyysin eteenpäin. Menimme siis melkein kakkapönttöjä kohti ja ne ovat vähän hevoseni ''heikko kohta''. 

Viimeiseksi menimme kevyessä ravissa pääty-ympyrää. Sieltä tuli hienosti vähän matalampaa kaulaa. 

Eilen viimeisellä tunnilla saimme piparia ja välipalana oli joulutorttuja. Joulutorttujen päälle oli laitettu tomusokeria ja moni vailitti ettei osaa syödä sitä kun tulee tomusokeria nenää. Tänään olen viimeistellyt koulun jälkeen kaverini toivomaa tuubihuivia. 

Toivon että maa olisi jäässä ja olisi pakkasta ja tulisi valkoinen joulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti