Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

lauantai 17. tammikuuta 2015

Pelottava kissa sekä synttärit


Yöllä satoi vettä ja pihat, tiet ja kaikki muut ovat aivan liukkaat. Ainoastaan pelloilla on lunta eikä jäätä lainkaan. Sielläkin lumi on pakkautunut jonkin verran ja pinta on ''jäinen''. Mutta aurinko paistoi aamupäivällä. 

Keskiviikosta lähtien on ollut lämpötila nollan tuntumassa. Ei tarvinnut villahousuja ratsastushousujen alle, kun olin keskiviikkona ratsastamassa. Alkutunnista teimme käynti-pysähdys siirtymiä ja hetken päästä ravi-käynti siirtymisiä. Lopputunnista ratsastimme osastoissa eli jonoon ja maneesia ympäri muistaen välimatkat. Ensin käynnissä ja sen jälkeen ravissa. Ja vuoro vaihtui niin että ensimmäisestä tuli viimeinen. Tarkoituksena oli harjoitella maastoratsastusmerkkiä varten. 

Tallikaverini pelkäsi tallikissaa, kun kissa seurasi tunnin jälkeen häntä tallissa ja olisi myös tullut hoitamaan hevosta. Kaverini oli kuulemma laittanut oven kiinni ja luullut, että kissa oli lähtenyt jo pois. Mutta kun hän tuli hoitamasta hevostaan, kissa oli mennyt viereiseen vapaaseen karsinaan ja ilmeistyi sieltä, kun kaverini tuli pois toisesta karsinasta. Kaverini pelästyi pahasti.


Siskollani oli tänään kaverisynttärit ja hän oli pyytänyt äitiä tekemään tälläisen kakun. Siskoni on käynyt koulunsa shakkikerhossa ja tykkää tällä hetkellä shakista paljon, joten tällainen kakku tällä kertaa.


Siskoni tarjosi syntymäpäivillään myös piparkakkutuulimyllyä. Hän on itse suunnitellut, piirtänyt kaavat ja muotoillut palaset. Toinen siskoni auttoi häntä kokoamaan sen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti