Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

perjantai 23. tammikuuta 2015

Puomeja sekä pakkasia


Pakkasta on ollut viikolla useasti enemmän kuin kymmenen astetta. Tällä hetkellä kuitenkin sataa lunta ja pakkasta on vain viitisen astetta. 

Keskiviikko iltana pakkasta oli noin kymmenen astetta, mutta se tuntui vähän viileältä, kun tuuli samalla. Tallissa oli kuitenkin mielestäni paljon mukavampi olla kuin ulkona. Maneesissa oli ennen tunnin alkua laitettu puomit. Luvassa siis jotain puomitehtävää. Alussa kuitenkin jatkettiin viimekertaista, eli käynti-pysähdys siirtymiä ja vähän ajan päästä myös ravi oli käytössä. Tämän jälkeen mentiin hetki kevennettyä ravia ja yritettiin saada pyöreämpää kaulaa. Sitten onnistumisen hetki, sain siirryttyä käyntiin ja kaula pysyi pyöreänä. Sama tapahtui jossain vaiheessa uudestaan ja olin niin tyytyväinen hevoseeni. 

Vapaan käynnin jälkeen lähdimme menemään puomeja ravissa. Puomeja oli yhteensä neljä kappaletta, pitkien sivujen päissä noin 20 metrin päästä kentän reunasta molemmin puolin. Menimme ensiksi oikeassa kierroksessa. Puomien ylitys tehtiin kevennetyssä ravissa ja mentiin suoraa linjaa suoraan kohti tolppaa ja juuri ennen tolppaa pysähdys ja siitä jatkettin oikealle ja puomien yli ja toiseen päähän puomien jälkeen ennen tolppaa pysähdys. 

Viimeisenä tehtävänä menimme ainoastaan toisella pitkällä sivulla olevien puomien yli. Menimme vasemmassa kierroksessa ja ennen puomeja piti mennä kevyeseen istuntaan ja pysyä siinä molempien puomien yli ja lisäksi puomien väli. Toisen puomin jälkeen sai valita istuisiko harjoitusraviin vai jatkaisiko kevyessä istunnassa ja tekisi kumman tahansa päätöksen jälkeen pysähdyksen ennen tolppaa. Ensimmäisellä kerralla istuin alas harjoitusraviin ja tein pysähdyksen, toisella kerralla olin kevyessä istunnassa ja tein pysähdyksen. Tämän jälkeen sain luvan jatkaa käynnissä. Tämä viimeinenkin tehtävä meni mielestäni omalla ja hevoseni kohdalla hyvin. 

Torstaina istuin illalla puolitoistatuntia hygieniapassikoulutuksessa ja tulen istumaan vielä ainakin viisi-kuusi kertaa sen. Mutta sen jälkeen voi jo melko varmasti olla tyytyväinen omiin suorituksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti