Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

perjantai 30. tammikuuta 2015

Viikon tapahtumat


Siitä on jo viikko, kun viimeksi kirjoitin tänne. Viime lauantaina ei ollut paljon pakkasta, joten oli hyvä syy koeajaa naapurilta lainaksi saadut pintelit. Eli menimme siskoni kanssa läheiselle melko tasaiselle aidatulle pellolle ja päästimme Desin vapaaksi, nätin vaaleanvihreät pintelit jalassa. Hankea oli suurinpiirtein puoleen sääreen eli aika raskas jo itsellekkin. Desi vain seisoi portin vieressä ja ihmetteli. Ei tainnut olla paljon paineita päästeltäväksi. Yritimme saada Desin houkutelluksi leivänpalalla, mutta ei sekään ollut kauhean tehokas. Takaisin kyllä tultiin reippaasti portin viereen seisomaan. Desin mentyä muutaman kierroksen, ja tultua ihan hikeen lähdimme kotia. 

Sunnuntaina sitten menimme kävelylenkille ja pihalla ylitimme puomeja. Siskollani oli tylsää, joten hän lähti Desin kanssa vielä ylimääräiselle lenkille. 

Maanantaina koulun jälkeen kaverini houkuttelivat minut lenkille. Kaksi oli menossa hiihtäen ja kaksi joilla ei ollut omia suksia mukana, tulivat kävellen, itse siis menin hiihtäen. Kiersimme pururadan ja kun ei ole melkein vuoteen hiihtänyt, niin luistelutyylillä mennen ei meinannut koko matkaa selvitä. 

Keskiviikkona olin tallilla. Tunnilla yksi tehtävä oli samanlainen kuin edellisellä viikolla, mutta ilman puomeja. Ensiksi menimme pääty-ympyrää kevyessä ravissa ja asetimme sisälle päin. Seuraavana tehtävänä oli oli tehdä pääty-ympyrän leikkauspisteistä voltit sisällepäin. Voltilla piti siirtyä käyntiin ja säilyttää asetus ja siirtyä ennen ympyrälle pääsyä takaisin raviin säilyttäen asetuksen. Minulla tämä tehtävä meni mielestäni hyvin. Sain hyvin pohkeeni läpi ja asetus rupesi säilymään. Viimeisenä tehtävänä menimme tolpasta tolppaan säilyttäen suoranlinjan ja päädyissä tarvittaessa voltti. Eli siis uralta vähän keskemmälle ja linja kulki seinätolpasta tolppaan. Tällä suoralla linjalla piti aluksi tehdä pysähdys käynnistä pysyen kevyessä istunnassa, ja vaikeammassa versiossa lähteä vielä liikkeelle kevyessä istunnassa. Linjalle sai tehdä niin monta siirtymistä kuin halusi tai kerkesi. Hetkisen kuluttua menimme ravissa ja siirtymiset tulivat käyntiin. Tykkäsin tästä tehtävästä ja kevyessä istunnassa pysyminen ei ole tuottanut vaikeuksia eli tein alusta lähtien ns. vaikeamman version. 

Eilen istuin taas hygieniakoulutuksessa.


Meillä taidetaan syödä kakkua aika usein. Tässä olisi siskoni tekemä kakku seuraavalle syntymäpäiväsankarille. Kuulin että viikonlopun ohjelmassa olisi vielä ainakin kaksi eri kakkua. Katsotaan ehdinkö itse kokoamaan jonkun niistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti