Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

perjantai 20. helmikuuta 2015

Liukasta


Tällä viikolla ei varmaan ole tapahtunut mitään ihmeellistä. Normaaliin tapaan muutamat kokeet. Maanataina oli tosin kaksikymmentä astetta pakkasta ja tiistainakin oli vielä vähän pakkasta. Muuten kohti loppuviikkoa olla plussan puolella. 

Keskiviikkona koulullamme oli taas disko. Tavalliseen tapaan vietin keskiviikko illan tallilla. Tällä kertaa mukaan tuli yksi kaverimme katsomaan tuntiamme. En ole varma, mutta hänkään ei ilmeisesti halunnut mennä diskoon. 

Tunnin aloitimme tuttuun tapaan käynti-pysähdys siirtymillä. Siitä siirryimme keskiympyrälle. Ympyrällä teimme aluksi voltit R:n ja S:n kohdalle, josta jatkoimme tekemällä aina avoimilta sivuilta volttikahdeksikkoa päätyjä kohti. Hevoseni ei pidä katsomopäädyssä olevasta kakkapöntöstä, joten aina katsomopäädyssä hevoseni hylkii päätyä kuin minusmerkkiset magneettien päät toisiaan. Toiseen päätyyn saan aina tehtyä hyvin. Yhdessä vaiheessa opettajamme vaikeutti tehtävää niin, että kaikilla kaarevilla teillä laukattiin. ainoastaan suoristuksissa ravattiin. En kauheasti laukannut, muutenkin minua harmitti kakkapöntöt. Tunnin jälkeen olisin kuitenkin halunnut laukata ne pätkät. Tehtävän tarkoituksena oli hakea sitä pyörempää kaulaa ja saada aina vaan pidempiä pätkiä kaula pyöreänä. Lopuksi menimme pääty-ympyröillä asettaen sisäänpäin saadaksemme hevosemme venyttämään kaulaansa. Tämä viimeinen onnistui erittäin hyvin ja tykkäsin siitä. 

Tänään meillä piti olla liikunnassa luistelua, mutta ulkona tihkui vettä. Koulumme piha on ollut tarpeeksi liukas. Kotiin tullessanikin sain kyllä liukastella ja luistella ihan tarpeeksi tiellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti