Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Raippako taikasauva?


Nyt kuva on tuoreempi, viikonloppuna otettu. Toisaalta kamerani meinasi melkein sanoa yhteityösopimuksensa irti, kun olin kuvaamassa. 

Alkuviikosta ei tapahtunut mitään normaalista poikkeavaa, normaalisti keskiviikkona tunnilla. Ensimmäiseksi ravasimme pääty-ympyröillä, minulla oli tällä kertaa eri hevonen kuin normaalisti ja liikkuminen oli erilaisempaa. Esim. en saanut hevostani ravaamaan ellei hevoseni kaula ollut suora, ja yhtään ei saanut ohjalla kääntää. Kääntäminen tapahtui jaloilla. Hetken päästä, kun olimme pyörineeet muutamia kertoja ympyrällä, käyttöön tuli myös keski-ympyrä. Ensimmäiset kierrokset keski-ympyrällä olivat lähinnä keski-pannukakkuja. Lopputunnista meillä oli pujottelu keskihalkaisijalla. Sain raipan opettajalta, kun en saanut hevostani kunnolla ravaamaan. En yleensä käytä raippaa ratsastaessani muualla kuin kotona. Tehtävänä oli myös tehdä kevennyksen vaihdot oikeassa kohdassa. Kun kerran hipaisin hevostani raipalla, niin sen jälkeen ei vauhtia puuttunut. Sain kyllä pideltyä ettei menty turhan lujaa. Mutta jos kirjaimellisesti hipaisee, niin vauhtia riittää kyllä hyvin. En ole tavannut toista samanlaista hevosta, joka tekee samanlailla. 

Eilen olin Nouhätä-kilpailussa Kangasalan paloasemalla, kyseessä oli vain paikkakunnan koulujen välinen kilpailu. Tänään saimme kuulla, että meidän joukkueemme on valittu kilpailuun, jossa valitaan Pirkanmaan paras.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti