Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

sunnuntai 2. elokuuta 2015

Hot dog - sämpylöitä





 Tulipa tässä tehtyä hot dog- sämpylöitä pari päivää sitten, kokeilun vuoksi.



 Valmiiksi muotoiltuja sämpylöitä nousemaan lähdössä. Taikina oli tosi mukava käsitellä, koska sisälsi voita aika paljon, saman verran kuin laitan pullataikinaan. Tein siis 0.75 l taikinan, siitä tuli sämpylöitä noin kolmekymmentä kappaletta.



 Jotta kaikki ei menisi aivan täydellisesti, kävi eräs innokas auttaja leipomassa vähän lisää nousemaan laitettuja sämpylöitä. Sämpylät eivät onneksi vähästä hätkähtäneet ja jatkoivat nousemistaan uuden muotoilun jälkeen.


 Ennen uuniin laittoa saivat sämpylät siirappivesi valelun, ja olivat paiston jälkeen tahmeita, mutta näyttävät hyviltä.



Välissä marinoituja punasipuleita, coleslawta, chilimajoneesia ja bratwursti. Hyvää oli. Eilen testasimme hieman eri makkaroilla, ja hyviä nekin olivat.

Torstaina leivoin kummitätini suosituksesta mustikkabostonia, oli hyvää. Mustikat eivät ole välttämättä kauhean helppo rullata ohuen taikinan sisään, täytyy varoa ettei taikina mene rikki. Itse kaulin pullataikinan aika ohueksi, yleensä. Lämpimänä boston oli hieman ''kirpeää'', mutta jäähdyttyään se oli aivan sopivaa.

Muita viikon tapahtumia leipomusten lisäksi, oli sonnien erottelu. Enemmän tai vähemmän hikistä puuhaa. Lempisonnipoitsulle sai ''sanoa hyvästi''. Pitäisiköhän harjoitella sitä, ettei kiinny ihan niin lujasti eläimiin, voi olla vaikea luopua. Sitä isä sanoo.

Minulla on enää viikko lomaa jäljellä, kohta alkaa koulu. Kiva nähdä kavereita taas kesän jälkeen. Kesä on ollut hieman ''viileä''.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti