Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

maanantai 17. elokuuta 2015

Marjanpoimintaa koulussa ja kotona



En ole vähään aikaan kirjoitellut täällä blogin puolella. Enkä ole vaihteen vuoksi ehtinyt ottaa taaskaan kuvia kameralla. Koulu alkoi viime viikolla.
Aamu oli kylmä ja vähän utuinen meillä kotona, lämpötila oli puoli seitsemän aikoihin noin viisi astetta. Vähän harmittaa, kun ukki lähti kalaan aamulla ja minun täytyy mennä kouluun. Olisin halunnut kalaan, en ole kauhean monta kertaa tänä kesänä ollut kalassa. Toivottavasti pääsisin jo keskiviikkona säännöllisille ratsastustunneille. En ole ratsastanutkaan tänä kesänä paljoa.
Eilen keräsin koko kymmenen aarin mansikkamaan kaikki kypsät mansikat. Polka tekee tällä hetkellä pieniä pyöreitä mansikoita, kun kausi on vähän ohi. Malviina vasta aloittelee satokautta, ja rumba tekee vain vähän pienempiä marjoja kuin satokautena. Iltapäivällä keräsin mummon ja ukin kanssa vielä viinimarjoja mehumaijaan.
Viime viikolla koulussa keräsimme kaikki marjat ja keitimme tunnilla mehua niistä. Kotona keitämme mehun erilailla, kuin koulussa. Koulussa laitoimme sokeria marjojen väliin maijaan, mutta kotona laitamme sokerin vasta valmiiseen mehuun. No, hyvä tietää eri tapoja.

Tänään kävimme kaverini kanssa tarkistamassa koulun ympärillä olevat suunnistusmaastot mustikoitten varalta.

Aurinkoisia syyspäiviä teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti