Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

tiistai 22. syyskuuta 2015

Risun yli


Nyt syy on silkkaa laiskuutta, kun en ole kirjoittanut tänne. Tai voihan sitä selittää eittei ole ollut aikaa, mutta sanon suoraan etten ole jaksanut kirjoittaa. Olisi kyllä kivempaa kuulla kuulumiset ajallaan, eikä viikkoa myöhemmin.

Mutta paalaanpa tässä viime keskiviikkoon. Palasimme taas lyhyeen ja pitkään kaulaan, sekä kääntämiseen, niin että saisimme mahdollisimman hyvän käännöksen juuri siinä missä haluammekin. Etenimme uran sisäpuolella. Hetken tehtyämme käännöksiä lyhyellä kaulalla jakauduimme pääty-ympyröille rentouttamaan ja ratsastamaan kaulaa pitkäksi.

Seuraavaksi teimme laukannostoja ympyrällä. Meni paremmin kuin viimeksi, koska kaverini ''käski'' minua ottamaan raipan mukaan tunnille. Vieläkin jouduin keskustelemaan, mutta sain halutun reaktion nopeammin. En saanut kuitenkaan uudestaan nostettua, toisaalta ei ollut enää aikaakaan.

Tämän jälkeen ylitimme yhtä risua, joka oli laitettu noin puoliväliin pitkää sivua ja vähän uran sisäpuolelle.  Ennen risua piti ensin mennä esteistuntaan ja sen jälkeen kevyeen istuntaan, ja rentouttaa käsiä ja tuntumaa. Ravissa piti säilyttää tahti, sekä myös tuntuma. Pari kierrosta näin mentyä myötäsimme jo ennen risua. Minulla vain nousi kantapäät ylös tässä kohtaa.

Loppu tunnista risu nostettiin pystyyn ja korkein kohta oli noin 40 senttiä. Tarkoituksena oli hypätä risun yli tai ainakin jotain sinnepäin. Ravi täytyi saada reippaaksi ja hyvä tempoiseksi, ei saanut olla löysä ravi. Ensimmäisellä kerralla minulla oli löysä ravi, mutta pääsin ''siististi'' yli  kaikesta huolimatta. Toisella kerralla ei mennyt mennyt niinkään hyvin, mutta risu ei kaatunut kummallakaan kerralla. Ensimmäinen kerta oli parempi, vaikka en saanut kummallakaan kerralla kunnollista ravia.

Meillä koulu loppui jo torstaina, jotta kaikki pääsisivät kotiin. Tällä ja ensi viikolla meillä on paljon kokeita, joten pitäisi varmaan alkaa lukemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti