Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Laukkatehtävä


Ainakin meilläpäin on lehdet jo aika kellastuneita Meidän pihapihlaja on hassu yksilö, se on alkanut kellastumaan sisältäpäin. Näyttää läheltä ja kaukaa hienolta. Eilinen päivä meni aika pitkälti kokeisiin lukien. Kerkesin pyöräyttämään kuitenkin yhden suklaakakkupohjan kinuskikissan ohjeen mukaan.




Äiti täytti ja kuorrutti kakun. Eli suklaa-puolukkakakku, vielä emme ole maistaneet sitä. Toivottavasti on hyvää.

Palataampa keskiviikkoon, olin tuttuun tapaa tallilla ja tunnilla. Alkutunista liikuimme uran sisäpuolella. Kiersimme kenttää ja teimme päätyihin pääty-ympyrät. Jatkoimme viime viikon teeemaa, eli lyhyttä ja pitkää kaulaa oikeassa kohtaa. Pitkillä sivuilla lyhyt pysty muoto, ja ympyröillä pidempi kaula sekä vähän rentoutettiin. Tehtävää suoritettiin kevyessä ravissa, jos tuntui että hevonen rentoutuu jo puoliympyrällä sai jatkaa siitä suoraan pitkälle sivulle, jos ei jatkettiin kokonainen ympyrä tai useita ympyröitä peräkkäin. Tätä teimme kumpaankin kierrokseen. Sain ihan hyvin hevoseni rentoutumaan ympyröillä, ja sitten ryhdikkäämmäksi taas pitkillä sivuilla.

Nyt jännään osioon, nimittäin sama tehtävä laukassa oikeaan kierrokseen. Laukkasimme kahdessa ryhmässä. Koitin ensimmäiseksi nostaa laukan käynnistä, mutta se ei onnistunut. Siirsin raviin, sain hetken neuvotella, mutta huomattavasti vähemmän mitä parina edellisenä viikkona. En muista monta kierrosta menin, mutta en ainakaan kolmea enempää. Pääty-ympyröillä tuli pari kertaa pyörittyä, että saisin laukan uudestaan nostettua. Itse koitin pitää hevoseni tuntumalla, ettei se karkaisi käsistäni jne. Sain pari hyvää pätkää tehtyä, olen ylpeä itsestäni ja hevosestani. Rikkoja tuli ne muutamat kerrat raville, ja niitten jälkeen vähän neuvottelu pätkiä ravissa, muttei sen pahemmin. Ennen en ole laukannut tälläisissa tehtävissä kuin pari pätkää, joten olen aika ylpeä itsestäni. Kerran sain hyvin laukattua suoran ja sen jälkeen vielä ympyrän, ja lisäksi vielä toisen pitkän sivun. Sen jälkeen muistaakseni hevoseni rikkoi raville tai itse pyysin ravia, en muista tarkkaan.

Lopuksi vielä kevyessä ravissa loppuverryttely mielivaltaisia teitä pitkin. Sain hevoseni helposti rennoksi, ja siihen oli mukava lopettaa tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti