Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

torstai 11. helmikuuta 2016

Pohkeenväistöjä ravissa


Täällä ihanat kelit meitä ilahduttaa. Räntää tulee taivaalta ja kuraa riittää, liukasta ja loskaa löytyy.

Tänään oli koulussamme liikuntapäivä, olin ratsastamassa. Menin uudella ratsulla, mutta ei siitä enempää.

Eilen oli aiheena hevosen lukeminen ja pohkeenväistöt. Aloitimme käynnissä tekemällä täys- ja vastakaartoja, kaartoja, voltteja ja ympyröitä. Kun käynnissä oli saanut rennoksi ja hyvältä tuntuvaksi ratsunsa sai siirtyä kevyeen raviin. Kevyessä ravissa jatkoimme samoja tehtäviä kuin käynnissä. Kun olimme saaneet ratsumme hyvin kuulolle ravissa siirryimme pääty-ympyröille rentouttamaan ratsuja.

Pieni käyntitauko välissä ja jatkoimme pohkeenväistöjä. Keskellä kenttää oli laitettu kaksi puomia pitkien sivujen suuntaisesti. Menimme oikeaan kierrokseen, ja aina pitkän sivun alusta väistöjä kohti puomeja. Puomien kohdalla suoristus, ja väistöjä kohti pitkän sivun loppua. Sama molemmin puolin. Teimme väistöjä myös harjoitusravissa. En ole koskaan ennen tehnyt väistöjä ravissa. Sain joitain ihan hyviä pätkiä ravissa, mutta joissain kohdissa menimme hieman liian lujaa.

Lopuksi kevyessä ravissa rentoutus, sai myöskin nostaa laukkaa, jos halusi. Menimme ratsuni kanssa hieman lujaa. Nostin laukan ja sain pidettyä kaiken hanskoissa. Emme kaahailleet pahasti, ja sain laukan jälkeen rauhoiteltua ja rentoutettua ravissa ihan hyvin. Kaikin puolin hyvä tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti