Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

torstai 25. helmikuuta 2016

Siirtymisiä ja suoruutta


Oletko käynyt tällä viikolla hiihtämässä? Minä olen. Joka päivä on satanut lunta, ei kauhean paljon, mutta on satanut kuitenkin.

Eilen aloitimme alkukäynneissä harjoitella maastakäsittelyä lisää, meni jo paremmin. Oikealta puolelta taluttaessa täytyisi saada peruutus paremmaksi, muuten olin tyytyväinen tähän vaiheeseen. Selkään noustuamme harjoittelimme suoruutta käynnissä, etenimme vaihtelevia teitä ja teimme pysähdyksiä ja liikkeelle lähtöjä. Jos hevonen ei ollut tasapuolisella tuntumalla piti asia korjata pohkeella jne. Tämän jälkeen rentoutimme asettamalla sisäänpäin kevyessä ravissa. Isonpi kokoinen ratsuni vaati vähän pidemmän aikaa rentoutua. Pyörin siis ympyrällä ja asetin opettajamme ohjeiden mukaan sisäänpäin enemmän. Lopulta se rentous tuli.

Seuraavaksi teimme siirymisiä ravista käyntiin ja pysähdyksiä. Etenimme vaihtelevilla urilla ympäri maneesia. Tärkeää oli pitää tasainen tuntuma molempiin suupieliin, hitaampaan askellajiin siirtyessä piti pitää pohkeilla vastaan, ja käyntiin tai raviin siirtyessä pitää ohjilla vastaan sen verran, että oltiin tuntumalla. Sain joitain tosi hyviä pysähdyksiä ravista. Tasainen ja rauhallinen pysähdys.

Loppukäyntien aikana taas maastakäsittelyharjoituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti