Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

torstai 9. huhtikuuta 2015

Kiemuraura ja puomit



Kuva viime viikon perjantailta.

Uusia kuvia en ole kerennyt ottamaan, pääsiäinen on ollut todella kiireinen. Perjantai oli ainoa rauhallinen päivä. Lauantaina oli pikkusiskoni kaverisynttärit, sunnuntaina oli vieraita ja maanantaina Desin omistajat kävivät. Tämän viikon lauantaille on äiti varannut liput johonkin teatterinäytökseen. Ensi viikolla on nouhätä-kilpailu.

Eilen olin tallilla. Teimme tunnilla kivaa tehtävää. Maneesiin oli laitettu tötteröitä ja puomeja. Toisella puolella oli loiva kiemuraura, ja tötteröt oli laitettu merkkaamaan uraa. Toisella sivulla oli kolme puomia pitkän sivun suuntaisesti, ne olivat n. 10 metrin välein ja aina vähän keskemmällä uraa. Toivottavasti ymmärsitte nämä puomien paikat.

Aluksi mentiin oikeassa kierroksessa. Tehtävänä oli mennä ensin kiemura ja tehdä kiemuran keskikohdalle voltti vasemmassa kierroksessa. Päädystä lähtien mentiin puomien oikealle puolelle, tarkoitus oli puomien kohdalla suoristaa hevonen ja puomin jälkeen siirtyä seuraavalle puomille oikeallepäin.

Toisena tehtävänä teimme laukannostoja uralla aina pitkän sivun alussa. Lyhyen sivun keskelle piti tehdä voltti käynnissä ja asettaa sisällepäin. Tein kaksi laukannostoa, ensimmäinen meni aivan pannukakuksi. Laukka kyllä nousi, mutta kun en nojannut nosto vaiheessa taaksepäin, niin laukka ei ollut kauhean hallittua omasta mielestäni. Toinen nosto sujui todella hyvin, muistin nojata taakse (minä jotenkin valahdan etukenoon, kun en keskity istuntaani tai väsyn).

Viimeisenä tehtävänä menimme kiemura-puomi systeemiä vasempaan kierrokseen harjoitusravissa. Puomien kohdalla suoristuksessa piti siirtyä käyntiin. Kiemuran keskikohdassa, missä ensimmäisessä tehtävässä piti tehdä voltti, tehtiin tässä tehtävässä laukannosto. Laukannoston sai tehdä vain, jos hevonen oli rehellisesti asettunut oikealle, lopussa kaikki sitten teki laukannoston.

Toiseksi viimeisellä kierroksella annoin laukka-avut, mutta ilmeiseti hevoseni ei ollut asettunut kunnolla oikealle, ja ei nostanut laukkaa. Sain ohjeeksi tulla uudestaan, ja viimeisellä kerralla nosto onnistui hyvin. Olen kaikin puolin tyytyväinen tuntiin.

Eilen tuuli kovaa, joten koulun pihalla ollut teltta oli kaatunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti