Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

maanantai 18. toukokuuta 2015

Ensimmäinen pilkkihauki!


Olisi pitänyt kirjoittaa jo aiemmin, mutta en ole jaksanut. Tarina alkaa perjantaista. Heräsin aamulla neljältä kalareissulle. Sää oli aurinkoinen ja oikein mukava, veden lämpötila oli noin kahdeksan astetta. Aamulla aikaisn ei tullut kalaa, etsimme useamman paikan. Myöhemmin aamupäivällä löytyi lokit, ja sieltä löytyi kalatkin. Monta noin kolmesataa grammasta ahventa ja vähän isompiakin. Sain myös elämäni ensimmäisen pilkkihauen tällä reissulla.



Tässä vähän kalansaalista. Siitä varmaan kaikki jo syöty, hauki päästettiin kasvamaan.

Kalareissun jälkeen muovitimme ja laitoimme tihkuletkut mansikkamaalle, se alkaa näyttämään jo ihan hyvältä. Taimia ei ole vielä näkynyt.

Sunnuntaina olin ratsastamassa naapurimme hevosella. Ratsastin hänellä viimeksi noin kaksi viikkoa sitten. Tällä kerralla meni paljon paremmin kuin viimeksi.

Aluksi menin kevyessä ravissa uraa pitkin, ja aina pitkillä sivuilla voltti. Vähän ajan päästä jätin voltit pois ja tein käyntiin siitymisen ja myöhemmin pysähdys. Seuraavaa tehtävää varten naapurimme laittoi kaksi puomia keskelle kenttää lyhyen sivun myötäisesti. Aloitin taas kevyessä ravissa ja ratsastin puomien välistä ja pitkälle sivulle päästessäni valitsin suunnan, tein siis eräänlaista kahdeksikkoa. Parin kerran jälkeen tein käyntiin siirtymisen aina puomien kohdalla ja niin edelleen hetken päästä myös pysähdyksen puomien väliin. Kokeilin pari kertaa myös peruuttaa. Lopuksi kevyessä ravissa kaulan rentoutusta. Hevonen on tosi kiltti, mutta minulle aika haastava ratsastaa. Ravi on mielestäni hieman haastava ratsastaa hitaammaksi, kuitenkin säilyttäen hyvän temmon ja pitää takajalat aktiivisena. Minulle on hieman haastavaa ratsastaa keventäen istunnan avulla häntä rauhallisemmaksi, olen yleensä tottunut aavistuksen enemmän tekemään puolipidätteitä. Mutta harjoitus tekee mestarin, tällä kertaa meni jo paljon paremmin kuin pari viikkoa sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti