Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kevätrieha-päivä


Säätilat ovat olleet vaihtelevia tässä viikon aikana. Eilen aamulla tuli vettä ja tuuli aika kovaa, tänään on ollut aurinkoista, mutta edelleen tuulee kovaa. Keskiviikkona oli aurinkoista, että pystyimme tunnilla olemaan ulkokentällä, torstaina alkoi satamaan heti koulun loputtua.

Keskiviikkona meillä oli koululla kevätrieha-päivä eli sai valita joko kokopäivän aktiviteetin tai kaksi puolenpäivän aktiviteettia. Kokopäivän aktiviteeteissa oli mm. köksä, musiikki, tuunauspaja, draama jne. Puolenpäivän aktiviteeteissa oli mm. tanssi, pesis, jalkapallo, sähly, yh-väittely jne. Olin valinnut kokopäivän köksän, siellä teimme illan piknikkiä varten foccacia ja mokkapalapohjan ohjeella muffinsseja. Opettajatkin saivat valita aktiviteetteja mielensä mukaan, oli kuulemma sanottu kuitenkin, että mielellään johonkin vähän tuntemattomampaan mukaan. Tämän johdosta mm. tiskasin äikänopeni kanssa, ja kaverini leipoivat kuviksenopettajan ja venäjänopettejan kanssa.

Illalla tunnilla harjoittelimme ensi viikon hevoshullun taitoratsastusrataa varten. Radat löytää srl:n sivuilta, ja täältä löydät radan, jonka aion suorittaa. Teimme alkutunnista radalle tulo ja tervehdys harjoituksia. Tiesittekö, että tervehdyksen saa tehdä kummalla kädellä tahansa, missään ei kuulemma kielletä tervehtimästä vasemmalla kädellä. Vakiintinut tapa on kuitenkin tervehtiä oikealla kädellä.

Tämän jälkeen harjoittelimme kuvitteellisten puomien avulla kevyessä istunnassa olemista, koska ohjelmassa on ylitettävä puomit kevyessä istunnassa. Samalla harjoittelimme kuvitteelisten tolppien avulla pujottelua.

Lopputunnista harjoittelimme laukannostoja. Olimme lyhyemmällä kentällä, keskellä oli keskiympyrä, josta lähdettiin jompaankumpaan päätyyn nostamaan laukka. Tämä tehtiin molempiin kierroksiin. Oikeassa kierroksessa meni paremmin, kuin vasemmassa. Vasemmassa kierroksessa jouduin monta kierrosta vain rauhoittelemaan hevostani kevyessä ravissa.

Itsenäisessä ''loppuverkassa'' menin harjoitusravissa diagonaaleja. Ne menivät tosi hyvin, sain hevoseni rentoutumaan ja oman istuntani rentoutumaan. Siellä oli siis aika mukava istua, kun ei pompottanut juuri lainkaan. Toivon, että saan samanlaiseksi ainakin harjoitusravi pätkät siellä radalla.





Mustikka kukkii


Tuorein vasikka emänsä kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti