Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

torstai 7. toukokuuta 2015

Puomitehtäviä


Äitienpäivä on lähestymässä. Valkovuokot kukkivat jo, mutta minulla ei satu olemaan kuvaa niistä.

Eilen olin tallilla, tunnilla meillä oli kolme muuta henkilöä eri päivältä sijaistamassa muutamaa ratsastajaa. Menimme maneesissa, kun ulkona satoi. Tehtävänä oli mm. pujottelu diagonaalilla ja siirtymisiä puomilinjalla.

Ensiksi menimme ns. kahdeksikkoa. Maassa oli kahden puomin ryhmiä vähän pidemmällä välillä ja ensimmäisessä tehtävässä piti tehdä käyntiin siirtyminen puomien välissä. Toisella puomilinjalla oli vähän kapeammalla välillä puomit. Kun puomilinjat menivät ristiin piti vielä katsoa ettei ratsastanut toisen päälle. Toisessa variaatiossa teimme käyntiin siirtymisen ennen ensimmäistä puomia, ja puomien välissä käyntiin siirtyminen, ja vielä toisen puomin jälkeeen. Eli puomit ylitettiin ravissa, ja puomien jälkeen jatkettiin ravissa.

Toisena tehtävänä diagonaalilla pujottelu ja kierrettiin pääty tultiin melkein toiseen päähän ja käännyttiin yksittäiselle puomille, jonka jälkeen lyhyt sivu, ja pujottelu tehtävän alkuun. Taas tälläinen kahdeksikko kuvio.

Lopussa saimme mennä vapaassa askellajissa, ja reittikin oli määrittelemätön. Koitin vähän harjoitusravissa itse istua siellä satulassa, ja saada hevosta rennommaksi. Mielestäni en onnistunut saamaan hevostani rennoksi, mutta saan pikkuhiljaa istuttua paremmin siellä harjoitusravissa.

Tänään sain valmiiksi Sibelius-aiheisen työni. Voisin ottaa siitä kuvan ja julkaista tänne blogin puolellekkin, vaikka en ollut kovin tyytyväinen työssä esiintyvään mäntyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti