Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Kolmikaarista kiemurauraa ja kalaa


Tällä viikolla olimme keskiviikkona maastossa. Oli nätti ilta. Menin vakiratsullani, olen ollut kerran hänen kanssaan maastossa aikaisemmin. Sain silloin aika paljon käsitreeniä ja muuta sinnepäin. Tällä kertaa homma meni vähän paremmin. Mutta yhdessä vaiheessa, kun menimme parin laitumella olevan hevosen ohi, sai olla tarkkana, että ratsuni pysyisi osastossa. Muuten oli erittäin mukava maastolenkki mukavassa seurassa.

Lopputunnista menimme kentälle pyörimään. Jakauduimme kahdelle pääty-ympyrälle. Viime viikkojen teema jatkui. Lyhyt ja pitkä kaula. Pääty-ympyröiden avoimilla sivuilla piti muutama metri mennä pystylyllä kaulalla, ja suoristaa hevonen. Koko loppu ympyrä sitten pitkässä ja matalassa muodossa. Oikein hyvä. Kun meillä oli suoristukset avoimilla sivuilla, siitä oli hyvä jatkaa kolmikaariseen kiemurauraan. Pääty-ympyröitä tehtiin ensin käynnissä pari kierrosta, ja jatkettiin kevyessä ravissa, kolmikaarista menimme ravissa. Aina suoristuskohdassa kolmikaarisessa piti olla lyhyt kaula, muutoin kaarevilla teillä pitkä kaula. Lopputunnista teimme ympyrätehtävää laukassa, hevoseni rupesi juuri ennen tehtävää kieltään pyörittämään suussaan, ja laittoi kaulansa ihan virkkuukoukun muotoon. Ei kiva. Sain kuitenkin aina vain vähän paremmin edelliskertaan verrattuna laukan nousemaan. Minulla oli täysi työ saada laukka toimivaksi, niin että siellä olisi edes pystynyt istumaan mukavasti, mutta aika hankalaa se oli.

Meidän tuntimme jälkeen olevalla tunnilla, he vaihtavat ja kokeilevat erilaisia kuolaimia hevosilla. Minustakin se voisi olla kivaa, mutta minusta tuntuu, etten olisi tarpeaksi taitava menemään niillä.

Saan mielestäni hyvin hevoseni rentoutumaan ja pyöreälle pitkälle kaulalle, mutta en oikein tällä hetkellä tiedä miten päin hevoseni kaula pitäisi olla, kun se on lyhyt. Ehkä aika näyttää. Nyt olen saanut ne puolipidätteen oikeasti toimimaan, sieltä tulee se reaktio.

Olin tänään kalassa aamulla. Kala ei oikein syönyt, mutta tuli sieltä jokunen sentään. Ukilla tuli pilkkiin vähän muitakin kuin raitapaitoja, pari särkeä ja pasuri. Omaan pilkkiini iski vain ahvenia, mutta ei se haittaa. Aika kova tuuli järvellä kävi, että pientä aallokkoa oli isommalla selällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti