Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

torstai 22. lokakuuta 2015

Kattauksia ja avotaivutusta


Tämän viikon päivät ovat olleet harmaita, pilvisiä sekä tihkuttanut vettä silloin tällöin. Tiistaina eräällä tunnilla jatkoimme pajulehmiä. Koulussamme on projekti, jossa koulun pihalle tehdään pajuista lehmiä. Minusta se on kivaa, sekä niiden tekeminen, että ajatus niiden takana.

Eilen tuttuun tapaan illalla tallilla. Alkutunnista olimme maneesissa, kun sadetta oli vähän ilmassa. Maneesissa oli laitettu pitkille sivuille puomeja. Toisella sivulla oli kaksi puomia yli 20 metrin päästä toisistaan, ja toisella sivulla oli kaksi puomia vähän alle 10 metrin päässä toisistaan. Menimme niitä kevyessä ravissa. Puomien välissä piti vaihtaa asetusta, mutta puomit tulla suorana. Toisin sanoen tein itse vain päädyissä asetuksen vaihdon. Hetken tehtyämme tätä tehtävää siirryimme käyntiin, käynnissä teimme voltteja ja pohkeenväistöjä.

Kun sadetta ei tullut, siirryimme ulos kentälle, onneksi. Ratsuni ei edelleenkään tykkää toisesta päädystä maneesissa, lisää täältä. Kentällä aiheenamme oli avotaivutus oikeaan kierrokseen. Aloitimme käynnissä saman tien tekemään voltteja ja avotaivutusta. Sama idea kuin kaksi viikkoa sitten. Sain ihan hyviä.

Siirryimme harjoitusraviin ja teimme avotaivutusta. Tällä kertaa ei ratsuni kertaakaan siirtynyt käyntiin, ehkä vähän isosta puolipidätteestäni. Kun yritin tehdä voltteja, meni se aina melkein ympyräksi, en saanut jalalla kunnolla käännettyä. Tämä harmitti minua aika paljon. Avotaivutus meni kuitenkin hyvin, olisin saanut kuulemma tehdä puolipidätteen vähän aikaisemmin, koska ratsuni meni vähän enemmän uran sisäpuolella. Minua se ei kuitenkaan haitannut lainkaan, mielestäni pääasia on, että tekee mitä pyydetään ja sen jälkeen voi hienosäätää aina vaan enemmän. Ja sitä se kouluratsastus tulee olemaan ja on, asioiden hienosäätöä sen jälkeen kun ne on opittu oikein.

Tein tunnilla kaiken mitä pyydettiin ja aika oikein, mutta kuitenkaan fiilis mitä jäi ei ollut kauhean hyvä. En tykännyt, kun ratsuni kaahotti ravissa kaikissa kohdissa. Yritin tehdä puolipidätteitä ja ne meni kyllä läpikin, mutta vain hetkellisesti. Toiseksi en tykännyt, kun voltit valui melkein ympyröiksi. Ratsuni oli harjaus vaiheessa vähän ''neitimäinen'', mitä se on hyvin harvoin. No , täytyyhän sitä olla niitä huonojakin päiviä välillä.

Tänään teimme erilaisia katteita käytännön tunnilla. Oli kivaa, tykkään kattaa. Mietimme onko yleiselle juhlakattaukselle ja vaihtoehtoisia muotoja, jotka olisivat myös oikeaoppisia. Tiesittekö, että juhlakattauksessa ei tarjoilla alkuruoka salaattia salaattikulhosta, vaan tarjoiluvadilta tai laitetaan salaatti suoraan alkuruokalautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti