Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Revontulia ja yöjuoksu



Miksi se kirjoittaminen jää aina sunnuntaille? No, siihen keksisin varmasti monta syytä, mutta en tahdo ikävystyttää ketään, joten enpä kirjoita niitä.

Tänään vihdoinkin otin kameran kouraan ja lähdin ottamaan muutaman kuvan.

Ajatukseni oli kirjoittaa viime keskiviikosta, ennen kuin unohdan. Arvaa hypinkö riemusta. kun opettajamme sanoi, että tänään aiheena on avotaivutus. En tiedä mitä arvasit, mutta olin itse aika kiinnostunut (lue: joku hyppi sisälläni riemusta, ja pienempi joku jännityksestä). Pilkoimme harjoituksen pienempiin osiin. Alkuverryttelyn jälkeen jakauduimme kahdelle pääty-ympyrälle. Ensin pienensimme ympyrän ihan pieneksi ravissa, ja kun ympyrä oli tosi pieni, aloimme suurentaa sitä takaisin normaalin kokoiseksi.


Toiseksi menimme uran sisäpuolella, ja harjoittelimme suoruutta. Suoruuden lisäksi ulkojalalla ohjaamista. Pienenä testinä rentoutimme sisäkäden, ja katsoimme meneekö hevonen aidalle vai pysyykö ulkojalan avulla samalla linjalla.


Seuraavaksi harjoittelimme voltteja käynnissä, niin että ulkojalka käänsi voltille enemmän, eikä sisäkäsi niinkään paljon. Kun olimme aikamme käynnissä voltteja tehneet, vaihdoimme harjoitusraviin. Opettajamme neuvoi tulevaa varten, että kun hevosen lavat ovat ulkojan vaikutuksesta kääntyneet voltin tielle, tee puolipidäte.


Ja nyt päästään asiaan. En ole koskaan ennen tehnyt avotaivutusta millään hevosella, joten asia oli minulla käytännössä täysin vieras. Ratsastuksen opettajamme kuitenkin kehui minua jonkun pätkän jälkeen, että ihan oikein menee. Jotain oli mennyt päähän, hyvä niin. Jatketaanpa nyt kuitenkin tuntini loppuun. Teimme ensimmäiset avotaivutukset käynnissä. Ohjeena oli tehdä ensin voltti, niinkuin aikaisemmin tunnilla oli opetettu, ja kääntää heti voltilta päästyään uudestaan voltille. Mutta siinä vaiheessa puolipidäte, ja pyyntö eteenpäin sisäpohkeella. Sitten kun pakka hajosi, niin uudestaan voltille.

Jos haluat lukea avotaivutuksesta enemmän ja perusteellisemmin, sekä oikeaa tietoa, katso Kyran kirjasta, tai tässäkin olisi ihan hyvä linkki.


Torstaina koulumme järjesti oppilailleen yöjuoksun. ''Juoksimme'' siis illalla seitsemän jälkeen aika pimeässä metsässä ja valaistulla pururadalla, otsalamput tai jotkut muut lamput mukanamme. Radan varrella oli muutama tehtävä ja iltapala. Oli ihan mukava tapahtuma, itselläni ei ollut mitään valittamista.

Näittekö te keskiviikkona tai torstaina revontulia Etelä-Suomessa. Itse en ollut koskaan ennen nähnyt revontulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti