Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

torstai 29. lokakuuta 2015

Asetuksen vaihtoja


Aloitetaan alusta, kun en ole kerennyt kirjoittamaan tänne aikaisemmin.

Ratsastustunti oli siirretty maanantaille. Mukavaa, koska minulla oli eilen illalla toista aika tärkeää ohjelmaa. Muuten ne olisi mennyt ratsastuksen kanssa päällekkäin, joka ei olisi ollut mukavaa. Meillä oli vähän eri ratsastaja kokoonpano tunnilla, mutta se ei menoa haitannut. Kiva nähdä muitakin ratsastajia ratsastamassa, koska siitähän oppii.

Aloitimme käynnissä asetuksen vaihdoilla. Menimme uraa myöten. Koko hevonen piti olla suora kaulasta hännänpäähän, vain pää sai olla asetuksen suuntaan. Jalat siis kulkivat kahta linjaa, jos katsoi peilistä sai näkyä vain etujalat, kumpikaan kylki ei saanut pullottaa kumpaankaan suuntaan. Seuraavaksi teimme saman kevyessä ravissa. Asetuksen vaihdossa sai olla tarkkana, ja suoristaa hevonen kunnolla, ennen kuin vaihtoi asetuksen. En tiedä ymmärrättekö, mielestäni vähän sekava selitys. Tehtävä oli yksinkertainen, vai voiko ratsastuksessa olla jotain yksinkertaista. Vaikeusastetta muuttamalla saa tehtävästä, joko vaikean tai yksinkertaisen, ratsastuksessa on se hyvä puoli. Käyntitauon jälkeen jatkoimme harjoitusravissa samaa tehtävää, sai valita menikö jalustimilla vai ilman. Menin ilman jalustimia. Mielestäni menimme aikamoista haipakkaa, enkä oikein saanut pidätteitäni läpi. Harjoitusravipätkän jälkeen kyllä tuntui, että oli mennyt ilman jalustimia.

Toiseksi viimeiseksi käynnissä avotaivutusta. Se meni mielestäni aika hyvin. Useimmilla meistä ratsut olivat vähän kootummassa muodossa. Itse en huomannut mitään erityistä. Viimeiseksi rentoutimme ratsujamme pitkän työskentely jakson päätteeksi.

Eilen oli porukkapäivä. Tällä kertaa olin itse pitämässä rastia. Päivä oli kiva, mutta aika rankka, ja samaa sanoivat muut rasteilla olleet. Ja tänään käytännön tunnilla ajoituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti