Maalaisnuoren elämää

Maalaisnuoren elämää

lauantai 21. marraskuuta 2015

Ensilumi


Keskiviikkona tuttuun tapaan tallilla. Aloitimme asetuksen vaihdoilla vähän uran sisäpuolella. Ratsut saivat olla suorana, mutta pää paljasti asetuksen. Pitkien sivujen keskellä vaihdettiin asetusta. Sama käynnissä ja ravissa.

Toisena tehtävänä olimme pääty-ympyrällä ja ulkojalalla siirsimme hevosen etuosaa sisällepäin, suoruutta uralla. Seuraavaksi oikean laukannosto oikeaan kierrokseen. Ratsuni tuntui niin vahvalta ja sain tehdä isoja pidätteteitä. Asentoni meni niin huonoksi ja pidätteitten teko hankaloitui entisestään, saatoin myös unohtaa jalat osittain pidätteen teossa. Tuntui kuin en saisi siirrettyä käsiäni yhtään mihinkään suuntaan. Onnellinen loppu kuitenkin, sain hidastettua raviin ja pidettyä ravin.

Vapaan käyntipätkän jälkeen jatkoimme vasemmassa kierroksessa pääty-ympyrällä. Vasemman laukannosto ympyrällä, ja tarkoituksena pitää ratsut suorana. Laukannosto tapahtui käynnistä, onneksi. Nyt muistin jalat kiinni pidätteissä, se onnistui. Vasen kierros oli paljon hallitumpaa, istuin paljon paremmin, ryhti oli parempi. Siitä tuli hyvä mieli. Laukan jälkeinen ravi oli niin rauhallista, olin niin tyytyväinen.

Torstaina leivoimme pipareita käytännön tunnilla.

Eilen satoi ensi lumi, koko päivä oli ihan loskainen, en tykännyt. Lumi on kyllä kivaa, mutta loska ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti